Chiftele marinate
Chiftele marinate
- 600 g carne de vită
- 2 ouă
- 2 cepe
- ½ linguriță de zahăr
- sare
- piper
- 2 felii franzelă
- 120 g ulei
- 3 - 4 foi de dafin
- 2 linguri de bulion
- o legătură de pătrunjel
- 1 lingură oțet
- zarzavat de supă
Carnea se dă prin mașina de tocat cu o ceapă tocată, sotată și cu franzela muiată și stoarsă, apoi se amestecă cu 2 ouă crude, pătrunjelul tocat, sare și piper.
Se formează chifteluțe (cu mâinile ude), se dau prin făină și se prăjesc în ulei pe ambele părți.
Separat se călește făina cu zarzavatul și ceapa tăiate mărunt și se sting cu bulion diluat cu supă sau apă, cu 1 lingură de oțet și ½ linguriță de zahăr. Se fierb circa 25 minute, se dau prin sită și se toarnă peste chifteluțele prăjite. Se mai fierb 20 minute cu foile de dafin.
-//-
Comentarii
Trimiteți un comentariu