Chiftele marinate

Chiftele marinate 


  • 600 g carne de vită 
  • 2 ouă 
  • 2 cepe 
  • ½ linguriță de zahăr 
  • sare 
  • piper 
  • 2 felii franzelă 
  • 120 g ulei 
  • 3 - 4 foi de dafin 
  • 2 linguri de bulion 
  • o legătură de pătrunjel 
  • 1 lingură oțet 
  • zarzavat de supă

   Carnea se dă prin mașina de tocat cu o ceapă tocată, sotată și cu franzela muiată și stoarsă, apoi se amestecă cu 2 ouă crude, pătrunjelul tocat, sare și piper. 

Se formează chifteluțe (cu mâinile ude), se dau prin făină și se prăjesc în ulei pe ambele părți.

 Separat se călește făina cu zarzavatul​ și ceapa tăiate mărunt și se sting cu bulion diluat cu supă sau apă, cu 1 lingură de oțet și ½ linguriță de zahăr. Se fierb circa 25 minute, se dau prin sită și se toarnă peste chifteluțele​ prăjite​. Se mai fierb 20 minute cu foile de dafin.

                           -//-

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite