Supă de chimen ,,ca la Hațeg"

Supă de chimen ,,ca la Hațeg"

(pentru 6 persoane)

   250 g zarzavat de supă, o lingură de chimen, sare, piper, 10 boabe de ienupăr, 1¼ linguri de făină, 100 g ulei (sau unt), o ceapă, un os de porc, 3 l apă.

   Osul de porc, zarzavatul, ceapa se pun la fiert în apă cu sare. După 40 minute se strecoară și separat se face rântaș din ulei (sau unt) și făină. Când s-a rumenit se stinge cu supa și se mai fierbe 15 minute cu chimenul și ienupărul. Se servește cu crutoane¹ prăjite. (Și eventual și cu smântână).



   ¹ crutoane = bucăți de pâine neagră prăjită tăiate pătrat, dreptunghiular sau triunghiular. Pot fi și de pâine albă sau cozonac 




supă de chimion; supa de chimion; supă bănățeană; zupă; supa ca in banat; supa ca la Hateg.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite