Supă de chimen ,,ca la Hațeg"
Supă de chimen ,,ca la Hațeg"
(pentru 6 persoane)
250 g zarzavat de supă, o lingură de chimen, sare, piper, 10 boabe de ienupăr, 1¼ linguri de făină, 100 g ulei (sau unt), o ceapă, un os de porc, 3 l apă.
Osul de porc, zarzavatul, ceapa se pun la fiert în apă cu sare. După 40 minute se strecoară și separat se face rântaș din ulei (sau unt) și făină. Când s-a rumenit se stinge cu supa și se mai fierbe 15 minute cu chimenul și ienupărul. Se servește cu crutoane¹ prăjite. (Și eventual și cu smântână).
¹ crutoane = bucăți de pâine neagră prăjită tăiate pătrat, dreptunghiular sau triunghiular. Pot fi și de pâine albă sau cozonac
supă de chimion; supa de chimion; supă bănățeană; zupă; supa ca in banat; supa ca la Hateg.
Comentarii
Trimiteți un comentariu