Mânătărci cu verdețuri
Mânătărci cu verdețuri (cu garnitură de pilaf sau mămăliguță)
(pentru 6 persoane)
1 kg mânătărci, 15 fire de ceapă verde, 5 fire de usturoi verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de tarhon, 1 legătură de asmățui, 2 legături de mărar, 150 g ulei, 300 g roșii, ½ l supă, sare, piper.
Mânătărcile se spală, se taie bucăți egale și se pun într-o cratiță cu ceapa și usturoiul tăiate, verdețurile (pătrunjelul, mărarul, tarhonul, și asmățuiul) tocate, roșiile curățate și tăiate sferturi, sare, piper și supa. La urmă se toarnă peste ele uleiul și se dau la cuptor domol circa 45 minute. Când sunt gata și scăzute, se dau la rece. Se așează pe un platou adânc și se servesc cu un pilaf sau mămăliguță.
Se pot servi și calde preparate cu unt.(!)
Comentarii
Trimiteți un comentariu