Ciuperci prăjite
Ciuperci prăjite
(pentru 6 persoane)
1 kg ciuperci mari (24 bucăți), sare, piper, 1 legătură de mărar, ½ l ulei, 2 - 3 lămâi.
Ciupercile se spală bine, se taie cozile, apoi se pun pe un șervet. Se pune pe plită o tigaie smălțuită, cu ulei. Când este încinsă, se pun ciupercile cu partea de sus în tigaie și de dă sare și piper. Când s-au colorat, se întorc și se mai lasă 2 minute. Se pun pe platou pe crutoane*. În tava în care au fost fripte se pune zeamă de lămâie și mărarul tocat și se dă pe ciuperci. Ciupercile trebuie ferite de contactul cu metale deoarece se înnegresc și provoacă dureri de stomac.
*bucăți de pâine sau cozonac tăiate pătrat, dreptunghiular sau triunghiular.
Comentarii
Trimiteți un comentariu