Aluat pâte a frire

Aluat pâte-à-frire 

Pentru conopidă în aluat și legume glasate


  - pentru 2 Kg conopidă -

  • 250 ml bere blondă sau lapte (vegetal)
  • 150 g făină de grâu, 
  • 2 ouă, 
  • ulei de prăjit, 
  • un praf de sare.

   Se separă albușurile și se pun deoparte. Se bat ușor gălbenușurile cu berea și sare, se încorporează treptat făina amestecând​ bine cu un tel. Se acoperă și se lasă o oră la temperatura camerei. 

Se bat albușurile spumă și se încorporează cu delicatețe în pâte-à-frire. Se poate adăuga după dorință Paprika, Curry etc.

   Se folosește la ,,glasarea" la cald a unor legume, fructe sau alte preparate.

                          -//-

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite