Varză dulce cu costiță

 Varză dulce cu costiță 


  • 350 g costiță cu os
  • 1 - 1,5 kg varză dulce, 
  • 70 g untură sau ulei, 
  • 1 ardei gras, 
  • 300  g roșii bio
  • 10 g sare marină mare
  • 1 lță cimbru de grădină
  • 1 linguriță boia dulce
  • 50 ml apă
  • 50 - 100 ml de borș

   Carnea se taie bucăți, se sărează, se înăbușă în untură sau ulei, apoi se scoate și, în grăsimea rămasă, se călește ardeiul tocat. Se stinge cu o roșie curățată și tocată. Apoi se adaugă varza tocată și frecată cu sare sau tăiată bucăți mai mari (dacă este mică, în sferturi) și se lasă la fiert sub capac cu apa și carnea. După ce se moaie, se adaugă roșiile curățate de pieliță și semințe și tocate, sarea și cimbrul. Spre final se adaugă boiaua si se potrivește din sare. Dacă stă prea mult la fiert (cca 1 oră) se mai adaugă apă iar spre final și borșul. 

Se poate servi cu mămăliguță și ardei iute, sau cu pâine integrală sau de secară. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite