Salată de boeuf 0
Salată de boeuf - 0
- hipoalergenă -
- 300 g pulpe de pui (superioare)
- 100 g pătrunjel rădăcină
- 300 g cartofi (Santé, Cibin sau Semenic)
- 200 g fasole păstăi galbenă fiartă
- un ardei gras
- 100 g gogoșari la oțet
- 150 g castraveți cornișon la oțet
- 250 ml ulei de fl. soarelui bio pres. la rece Carrefour.
- un gălbenuș de ou crud #0
- 1 - 2 lingurițe de muștar clasic (fără ceapă, usturoi sau hrean)
- 1 - 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- sare marină fină
- piper alb măcinat
Carnea se spală, se tranșează și se pune la fiert într-o oală de 4 l, în 1 - 2 l apă. Se spumează de 2 - 3 ori, se pune o linguriță de sare și se fierbe la foc mic 15 minute. Se adaugă zarzavatul întreg curățat și spălat (morcov, pătrunjel, ardei gras). Se încearcă după 20 de minute (10 min sub presiune) dacă legumele sunt fierte (să nu fie prea moi).
După această primă etapă, legumele și carnea fără piele se pot toca (în afară de ardei care se aruncă), zeama de supă se poate răci și pune la congelat sau se poate face în continuare atât supă cât și salată.
Cartofii se fierb separat în coajă și se taie cu un cuțit subțire care se udă repetat să nu se lipească, răsfirându-se pentru a se zvânta.
Carnea, legumele și acritura bine scurse, se toacă mărunt (bob de mazăre), se pun într-un castron încăpător și se amestecă cu puțină maioneză făcută din gălbenuș, muștar, zeamă de lămâie, sare marină fină, piper alb măcinat și ulei. Restul de maioneză se folosește la ornat. Albușul se poate prăji și folosi la ornat.
Se poate adăuga și un măr mic, tare, curățat și tăiat bob de mazăre, o felie de ananas, sau/și 100 ml hrișcă fiartă sau o cutie mică de porumb dulce Bonduelle.
Se servește ca atare sau ca garnitură la friptură după ce a stat la frigider 2 - 3 ore.
Se servește ca atare sau ca garnitură la friptură după ce a stat la frigider 2 - 3 ore.

Comentarii
Trimiteți un comentariu