Tzatziki
Tzatziki
sos-aperitiv grecesc
🔸️3 castraveți mari
🔸️500 ml iaurt gros, gras
🔸️4 - 5 căței de usturoi
🔸️3 linguri ulei de măsline
🔸️1/2 linguriță zeamă lămâie
🔸️mărar verde
🔸️sare
Se strecoară iaurtul prin tifon dublu (cca 2 - 3 ore).
Se curăță castraveții de coajă și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pudrează cu sare si se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță, se pisează și se freacă usturoiul cu sare.
Se face o cremă din iaurt frecat cu ulei, se adaugă cremă de usturoi, și se amestecă cu castraveții bine scurși. Se asezonează cu zeamă de lămâie și mărar tocat mărunt.
Se dă la frigider și se servește rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu