Tort de cafea ,,Ateneu"
Tort de cafea ,,Ateneu"
Mai întâi se face o cremă de cafea din:
2 ouă, 3 gălbenușuri, 3 lingurițe esență de cafea, 200 g zahăr, ½ plic vanilie, 280 g margarină.
Ouăle, vanilia și zahărul se bat cu telul la baie de apă (bain-marie) și când începe să se îngroașe se iau de pe foc și se bat până ce s-au răcit. Se adaugă margarina alifiată (fără cocoloașe) și se amestecă bine, tot cu telul, și se dă la frigider.
Apoi tortul din 5 albușuri, 250 g zahăr pudră, vanilie, crema de cafea (600 g), fructe confiate.
Din albușuri, zahăr și vanilie se fac 4 blaturi de bezea de mărimea unei farfurii de desert. Se umple și se îmbracă cu cremă de cafea și se decorează cu fructe confiate, apoi se dă la frigider.
Apoi tortul din 5 albușuri, 250 g zahăr pudră, vanilie, crema de cafea (600 g), fructe confiate.
Din albușuri, zahăr și vanilie se fac 4 blaturi de bezea de mărimea unei farfurii de desert. Se umple și se îmbracă cu cremă de cafea și se decorează cu fructe confiate, apoi se dă la frigider.
Comentarii
Trimiteți un comentariu