Tort cu fructe

   Tort cu fructe

   (cu frișcă vegetală)

   6 ouă, 6 linguri de zahăr (150 g), 6 linguri făină (150 g), 1 lingură zeamă de lămâie și coajă rasă, vanilie, 750 g fructe (căpșuni, cireșe, vișine, caise), 5 linguri rom, 1 kg frișcă vegetală.

   Se face un blat de pandișpan obișnuit. Când este rece se taie în trei foi. Fructele se curăță de sâmburi sau de coajă și se taie felii. Se presară cu zahăr și se stropesc cu rom (se lasă așa o oră). Se așază prima foaie pe platou și deasupra ⅓ din fructe cu o parte din siropul lăsat și cu care se stropește foaia. Peste fructe se pune un strat de frișcă de 2 cm, apoi foaia a doua și se procedează la fel și cu ultima foaie peste care se presară ⅓ din fructe. Se ornează cu restul de frișcă cu cornetul cu șpriț crestat la capăt. Se dă 3 - 4 ore la frigider.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite