Tort cu fructe
Tort cu fructe
(cu frișcă vegetală)
6 ouă, 6 linguri de zahăr (150 g), 6 linguri făină (150 g), 1 lingură zeamă de lămâie și coajă rasă, vanilie, 750 g fructe (căpșuni, cireșe, vișine, caise), 5 linguri rom, 1 kg frișcă vegetală.
Se face un blat de pandișpan obișnuit. Când este rece se taie în trei foi. Fructele se curăță de sâmburi sau de coajă și se taie felii. Se presară cu zahăr și se stropesc cu rom (se lasă așa o oră). Se așază prima foaie pe platou și deasupra ⅓ din fructe cu o parte din siropul lăsat și cu care se stropește foaia. Peste fructe se pune un strat de frișcă de 2 cm, apoi foaia a doua și se procedează la fel și cu ultima foaie peste care se presară ⅓ din fructe. Se ornează cu restul de frișcă cu cornetul cu șpriț crestat la capăt. Se dă 3 - 4 ore la frigider.
Comentarii
Trimiteți un comentariu