Tocană din carne de vită

Tocană din carne de vită

(Cu garnitură de mămăliguță)

   900 g carne de vită (spată sau piept), 300 g ceapă, 100 g untură sau ulei, 1 lingură de bulion pastă sau 200 g roșii, cimbru, ½ lingură de făină, sare, piper, 1 pahar de vin, 300 g mălai.

   Carnea se taie bucăți, se sotează¹ cu ceapa tocată într-un vas gros, apoi se pune făina, sare, piper, cimbru, bulion sau roșii, 1 l apă și se fierbe cu capac la foc domol circa 2½ ore. Pe parcurs se pune vinul și dacă scade prea mult, se mai pune apă. Se servește cu mămăliguță pripită​.


   ¹ — se prăjește în puțină grăsime și apă fără a se rumeni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite