Stufat de mazăre cu bureți, ceapă verde, usturoi verde și roșii
Stufat de mazăre cu bureți, ceapă verde, usturoi verde și roșii
— 6 persoane —
600 g mazăre curățată, 150 g bureți, 20 fire ceapă verde, 15 fire usturoi verde, 250 g roșii, 4 ouă, 150 g ulei, sare, piper, 6 ardei grași, 1 legătură de mărar, supă sau apă.
Mazărea se fierbe în apă cu sare 5 minute, apoi se strecoară și se pune într-o cratiță cu ceapa și usturoiul tăiate, sare, piper, ardeii grași curățați și fără semințe, tăiați, roșiile curățate și tăiate, bureții tăiați, uleiul și supa. Se dă la cuptor până ce lichidul a scăzut. Se servește cald sau rece cu mărarul tocat, cu garnitură de crutoane prăjite și cu sferturi de ouă fierte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu