Sărmăluțe în foi de viță

Sărmăluțe în foi de viță


  • 600 g carne de vacă (porc sau 300 g carne de porc și 300 g carne de vită)
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 1 felie de franzelă
  • 40 g orez
  • 40 - 45 foi de viță
  • ½ l supă (v. rețeta)
  • ½ lingură de făină
  • 1 ceapă.

   Se prepară tocătura din: carne tocată, franzela înmuiată și stoarsă, dată prin mașină cu ceapa sotată. Se amestecă cu sare, piper și orezul de preferință fiert. Foile de viță murate, se țin 3 ore în apă rece iar cele verzi se opăresc. Se taie codițele, se așează pe planșetă și se împarte tocătura pe ele. Se fac sărmăluțele​, se așează într-o cratiță și se fierb cu supă și puțin ulei la foc domol circa o oră. Pe parcurs opțional se poate adăuga ¼ lingură de făină cu ulei de palmier. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite