Sărmăluțe în foi de viță
Sărmăluțe în foi de viță
- 600 g carne de vacă (porc sau 300 g carne de porc și 300 g carne de vită)
- sare, piper
- 1 ou
- 1 felie de franzelă
- 40 g orez
- 40 - 45 foi de viță
- ½ l supă (v. rețeta)
- ½ lingură de făină
- 1 ceapă.
Se prepară tocătura din: carne tocată, franzela înmuiată și stoarsă, dată prin mașină cu ceapa sotată. Se amestecă cu sare, piper și orezul de preferință fiert. Foile de viță murate, se țin 3 ore în apă rece iar cele verzi se opăresc. Se taie codițele, se așează pe planșetă și se împarte tocătura pe ele. Se fac sărmăluțele, se așează într-o cratiță și se fierb cu supă și puțin ulei la foc domol circa o oră. Pe parcurs opțional se poate adăuga ¼ lingură de făină cu ulei de palmier.
Comentarii
Trimiteți un comentariu