Sarmale cu carne de vită cu varză acră

Sarmale cu carne de vită cu varză acră

(Cu garnitură de mămăliguță)

   700 g carne de vită, 2 cepe, 2,500 g varză acră, 100 g untură, 2 linguri de bulion pastă, 50 g orez, sare, piper, 200 g costiță afumată, 1 legătură de mărar, cimbru, 300 g de mălai.

   Foile de varză se aleg pentru umplut și restul se toacă fideluță. Carnea se toacă împreună cu ceapa, se amestecă cu orezul, foarte puțină sare și piper, o lingură de ulei, mărarul tocat, apoi se umplu sarmalele. Se așează într-o cratiță punându-se pe fundul ei un strat de varză tocată amestecată cu felii de costiță afumată. Bulionul se diluează cu apă caldă, se amestecă cu untura și se pun în cratiță. Se mai adaugă puțină ​apă și zeamă de varză și se dă la fiert la foc domol, timp de 2 - 3 ore până ce varza este fiartă. Pe parcurs dacă scade, se mai pune apă (cu zeamă de varză dacă nu este prea sărată) și spre sfârșit se dă la cuptor. 
   Se poate prepara cu 350 g carne de vită și 350 g carne de porc. Se servește cu mămăliguță pripită​ și ardei iute. (sau smântână).

Comentarii

  1. Foarte bune și digeste.
    Nu crează probleme dacă se respectă rețeta, nu se fierb mult, inutil și nu se pune smântână pe ele.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite