Șalău cu maioneză
Șalău cu maioneză
(cu garnitură de legume natur)
1,5 kg șalău, 200 g zarzavat, 1 ceapă, sare, piper, 400 g cartofi, 1 legătură de pătrunjel, 2 gălbenușuri, 300 g ulei, ½ lămâie.
Zarzavatul tăiat jumătăți se fierbe în apă cu sare și piper boabe. După ce a fiert circa 30 minute, zarzavatul se scoate și în apa rămasă, se fierbe șalăul la foc domol, circa 10 minute. Se lasă să se mai răcească puțin, se scoate din vas și se scot oasele când este cald. Se așează pe un platou și se garnisește cu zarzavatul fiert (fără ceapă) și cu cartofii curățați și fierți separat și se presară pătrunjelul tocat. Separat se servește o maioneză simplă din 2 gălbenușuri, sare, 300 g ulei, și zeamă de lămâie.
Pește, pește, peste
Pește, pește, peste
Comentarii
Trimiteți un comentariu