Praz cu măsline

   Praz cu măsline

   — 6 persoane —

   900 g de praz, 220 g măsline, 230 g ulei, sare, piper, o foaie de dafin, 300 g roșii sau 1½ lingură bulion, puțin zahăr, ½ l supă, ¾ pahar de vin, o legătură de verdeață.

   Prazul se curăță, se spală și se taie bucăți, apoi se înăbușă în tigaie cu ulei și sare. Se pune apoi într-o cratiță cu măslinele​ fără sâmburi, piper, dafin, vin, supă, roșiile curățate și tăiate, puțin zahăr și restul de ulei. Se dă la cuptor 30 - 35 minute și când este gata se dă la rece. Se servește pe un platou adânc cu verdeață tocată. 
   Se poate servi și cald dacă e preparat cu margarină legată cu ¾ linguri făină prăjită.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite