Iahnie de cartofi cu măsline

   Iahnie de cartofi cu măsline

   — 6 persoane —

   1 kg cartofi săpunari (Santé), 200 g măsline, 200 g ulei, 6 fire de ceapă verde, 1 lingură bulion pastă sau 350 g roșii, piper, 1 foaie de dafin, 1 legătură de verdeață. 

   Cartofii​ se curăță și se spală, apoi se taie în bucăți egale. Separat se taie mărunt ceapa și se sotează în ulei. Se stinge cu ½ l apă și se fierbe cu cartofii​, sare, piper, foaia de dafin și măslinele​ fără sâmburi. Pe parcurs se pun bulionul sau roșiile curățate și tăiate și se termină cu verdeața tocată. Se servește rece, cu salată de sezon sau murături. Se poate prepara și fără măsline.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite