Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

— 6 persoane —

Timp de pregătire: 65 min
Timp total: 3 ore

2,500 - 2,700 kg legume
  • 200 g ceapă
  • morcov
  • 1/2 praz
  • cartof
  • dovlecel
  • vânătă
  • ardei gras
  • mazăre
  • fasole verde
  • conopidă
  • varză
  • gulii
  • 250 g roșii
  • 100 g ulei
  • sare
  • ardei iute
  • 1 legătură pătrunjel

   Ceapa tocată se înăbușă în 50 ml ulei cu un morcov ras mare si un vârf de cuțit de sare (3 g) timp de 5 minute, apoi cu cartofii​ tăiați bucăți mai mari, prazul tăiat rondele și morcovii​ tăiați​ sferturi timp de 3 - 5 minute.
   Restul de zarzavaturi tăiate bucăți se înăbușă foarte puțin, se amestecă​ cu cartofii​, morcovii​ și cu roșiile curățate de pieliță, semințe și tăiate.
   Se completează cu o linguriță de sare (7 g) și 1 cm de ardei iute tocat, se sotează și se dă la cuptor sau pe foc sub capac, cu restul de ulei și puțină​ apă.
   Când este gata, se presară pătrunjelul tocat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite