Anghemaht cu carne de miel
Anghemaht¹ cu carne de miel
(cu garnitură de cartofi natur)
1 kg carne de miel, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2 cepe, 120 g ulei, 120 g făină, sare, piper, zeamă de lămâie, ½ lămâie, 500 g cartofi.
Carnea se taie în bucăți, se sărează și se înăbușă în ulei, apoi se scoate și, în uleiul rămas, se călește făina, ceapa tocată și zarzavatul tăiat cubulețe. Se sting cu supă sau apă și se mai fierb circa 20 minute. Sosul se strecoară peste carne, se pune puțină zeamă de lămâie și felii de lămâie fără coajă. Se mai fierbe circa 25 minute. Dacă sosul este prea gros se adaugă puțină supă. Ca garnitură se servesc cartofi natur (cartofi fierți în apă cu puțină sare).
¹ — Anghemahtul este o mâncare cu carne de pui sau miel, preparată cu sos alb de lămâie. Din germanul eingemacht. Vezi și dicționar:
http://meniulprietenos.blogspot.ro/p/termeni-culinari.html?m=1
http://meniulprietenos.blogspot.ro/p/termeni-culinari.html?m=1
Comentarii
Trimiteți un comentariu