Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci
Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci ,,ca la București"
(cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet și sos brun)
1,4 kg mușchi de vită, 300 g ciuperci, 1 ceapă, 400 g conopidă, 3 cartofi mari, 300 g mazăre, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, 150 g ulei, ½ lingură de făină, 1 ou, pesmet, 2 linguri sos brun.
Se taie 8 turnedouri (felii mai groase de mușchi) și la fiecare se face o tăietură din margine până în mijlocul turnedoului. Ciupercile se toacă și se sotează cu ceapă, sare, puțină făină, mărarul tocat, apoi se pune un ou crud și piper. Cu această compoziție se umplu turnedourile. Cartofii se taie în 8 felii de diametrul turnedoului și se prăjesc. Turnedourile se prăjesc la tigaie, se pun pe un platou peste fiecare bucată de cartof. Se garnisesc cu mazăre sotată, conopidă fiartă și pesmet prăjit. Sosul se servește separat la sosieră (se face în tigaia în care s-au fript turnedourile cu 2 linguri sos brun și ½ pahar de vin).
Comentarii
Trimiteți un comentariu