Sufleu de zmeură
Sufleu de zmeură
900 g zmeură, 200 g zahăr, 1 plic de vanilie, 1 linguriță făină de cartofi sau ½ linguriță amidon, 2 gălbenușuri, 5 albușuri, 25 g ulei (cocos, palmier).
Zmeura se curăță, se spală, se strecoară de apă și se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină. Se pune din nou la fiert cu 150 g zahăr și vanilie și vând s-a redus la jumătate se adaugă făina diluată cu puținăapă și se mai fierbe 2 minute. Albușurile se bat spumă tare, se amestecă încet cu gălbenușurile apoi cu zmeura. Se unge cu ulei un vas de sufleu, se pune în el compoziția și se dă la cuptor moderat cu 15 minute înainte de a fi servit. Se pudrează cu zahăr farin și separat se servește frișcă (vegetală).
La fel se prepară și sufleul de mure, căpșuni sau vișine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu