Șalău prăjit
Șalău prăjit I
— 6 persoane —
8 șalăi a 250 g, sare, făină, 250 g ulei, ½ legătură de pătrunjel, 1 lămâie.
Șalăul se curăță, se spală și se pune la scurs pe un șervet. Se sărează, se dau prin făină și se prăjesc 8 - 10 minute în ulei încins. Se pun pe un platou și se presară pătrunjel tocat și separat se servește zeamă de lămîie.
Șalău prăjit II
(cu garnitură de cartofi pai)
— 6 persoane —
1,5 kg șalău, 3 ouă, 200 g ulei, 1 lămâie, sare, piper, muștar, 1 fir de ceapă verde, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de tarhon, pesmet de casă.
Se fac fileurile din șalău și din ele se fac 18 escalopuri. Se sărează, se dau prin făină ou bătut și pesmet și se prăjesc în ulei. Se servesc cu cartofi pai, pătrunjel tocat și lămâie. Separat se servește sos tartar (făcut din gălbenuș, muștar, sare, ulei, lămâie, ceapă verde tocată și mărarul și tarhonul tocate).
Peste, pește,
Peste, pește,
Comentarii
Trimiteți un comentariu