Plachie de crap
Plachie de crap
(cu garnitură de măsline fierte)
— 6 persoane —
1,4 kg crap, 6 cepe, 4 căței de usturoi, 120 g ulei, sare, piper, 1 pahar vin, 100 g măsline, ½ lămâie, 1 foaie de dafin, 500 g roșii, ½ legătură pătrunjel.
Ceapa se taie felii şi se sotează cu ulei şi sare. Pe parcurs se pune vinul, usturoiul tocat, roșiile curățate şi tăiate, puțin piper şi dafinul. Această compoziție se pune într-o tavă adâncă. Crapul se taie felii, se sărează şi se pune în tavă peste ceapă. Deasupra se pune puțin ulei şi se dă la cuptor circa 40 minute. Se așază pe platou şi se garnisește cu măsline fierte, ulei, felii de lămâie şi pătrunjel tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu