Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

— 6 persoane —

   500 g fasole albă uscată, 2 morcovi, o foaie de dafin, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, sare, piper, o lingură de bulion pastă, 150 g costiță, 120 g ulei.

   Fasolea​ se spală și se lasă în apă rece câteva ore. Se pune la fiert și după 10 minute se strecoară și se pune din nou la fiert cu 2 l apă fierbinte. Pe parcurs se pune zarzavatul tăiat și dafinul​, iar când s-a descrețit se pune o lingură și jumătate de sare. 
   Costița se taie, se sotează¹ cu ceapa tocată, ulei și se stinge cu ¼ l de zeamă de fasole și cu bulionul​. Când fasolea este fiartă bine se amestecă cu costița sotată și se mai lasă să fiarbă circa 15 minute la foc domol. 
   Se servește caldă dar și rece gătită​ cu ulei și fără costiță (de post).

   ¹ — preparare în puțină grăsime și apă fără a se rumeni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gem de caise

Borș de legume cu carne

Clătite