Iahnie de fasole boabe
Iahnie de fasole boabe
— 6 persoane —
500 g fasole albă uscată, 2 morcovi, o foaie de dafin, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, sare, piper, o lingură de bulion pastă, 150 g costiță, 120 g ulei.
Fasolea se spală și se lasă în apă rece câteva ore. Se pune la fiert și după 10 minute se strecoară și se pune din nou la fiert cu 2 l apă fierbinte. Pe parcurs se pune zarzavatul tăiat și dafinul, iar când s-a descrețit se pune o lingură și jumătate de sare.
Costița se taie, se sotează¹ cu ceapa tocată, ulei și se stinge cu ¼ l de zeamă de fasole și cu bulionul. Când fasolea este fiartă bine se amestecă cu costița sotată și se mai lasă să fiarbă circa 15 minute la foc domol.
Se servește caldă dar și rece gătită cu ulei și fără costiță (de post).
¹ — preparare în puțină grăsime și apă fără a se rumeni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu