Ciorbă de perișoare ,,românească"
Ciorbă de perișoare ,,românească"
Timp de preparare: 3,5 ore
- 500 g carne de vită (sau amestec vită-porc)
- 1 kg oase de vacă (facultativ dar mai savuros),
- 2 cepe,
- 400 g zarzavat (morcovi, pătrunjel, țelină),
- 50 g orez,
- 2 linguri ulei,
- 200 g roșii sau 50 g bulion pastă,
- 1 ou,
- sare,
- 1 legătură leuștean,
- 1 legătură pătrunjel,
- lămâie,
- 3,5 l apă.
Oasele se pun la fiert în 3 l apă cu sare circa 2½ ore. Pe parcurs se spumează.
Se strecoară zeama și se pune la fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici și restul de apă. Dacă folosim și carne de vacă se pun întâi perișoarele făcute din carnea tocată, orezul spălat, 1 ou, sare, puțin pătrunjel tocat mărunt și o lingură de ulei, și după 20 de minute adăugăm zarzavatul tăiat cuburi mici.
Când sunt aproape fierte se adaugă roșiile curățate și tăiate (sau pasta de roșii).
La sfârșit se adaugă verdeața tocată și zeamă de lămâie, sau se adaugă în farfurie la dorință alături de ardei iute, crutoane de pâine prăjită etc.
Dacă se folosesc oase de vită se servește foarte caldă să nu se sleiască.
ciorba, perisoare, romaneasca, româneasca,
- // -
Comentarii
Trimiteți un comentariu