Dovlecei cu orez
Dovlecei cu orez
—6 persoane—
- 6 dovlecei (circa 1 kg)
- 250 g orez
- 400 g roșii
- 2 cepe
- 220 g ulei
- ½ l supă (v. rețeta)
- 6 căței de usturoi
- sare, piper
- o legătură de mărar
- cimbru
- zahăr.
Dovleceii se curăță și se taie felii groase în lungime. Se dă sare, apoi se dau prin făină și se prăjesc în ulei (nu prea colorați). Separat de face un pilaf cu 80 g ulei, ceapă tocată, sare, orez și supă. Când este gata se pune într-un vas de gratinat uns, cu dovleceii peste pilaf și deasupra roșiile sotate în ulei cu sare, usturoi, cimbru, puțin zahăr. Se servește rece.
Sau se poate presăra cu cașcaval ras și se dă la cuptor 15 minute. La fel se prepară cu unt sau margarină.
Comentarii
Trimiteți un comentariu