Conopidă pane
Conopidă pane
(în aluat pâté-a-frire)
cu garnitură de cartofi pai și sos de roșii
-pentru 6 persoane-
rețeta I. Strasman - I. Radu
Timp preparare: 2h 30'
Prima bucată gata după 1h 30'
- 1 kg conopidă,
- sare,
- 350 g roșii,
- ¾ lingură făină,
- 80 g ulei pentru prăjit,
- cimbru,
- puțin zahăr,
- o legătură pătrunjel.
Se face mai întâi aluatul pâte-à-frire cu o oră înainte (vezi rețeta).
Între timp, conopida se spală, se îndepărtează părțile pătate, se rupe în bucăți egale, se fierbe în 2 l apă cu 1 linguriță de sare circa 4 minute (să nu fie prea fiartă că se sfărâmă la prăjit), apoi se strecoară și se pune pe șervețele.
Se încinge uleiul și fiecare bucată de conopidă se dă prin aluat pâte-à-frire și se prăjește până se rumenește. Se așează pe platou (pe hârtie dantelată) și se garnisește cu buchete de pătrunjel verde și cu cartofi pai.
Se servește cu cartofi pai (vezi rețeta)
Separat de servește un sos din:
- roșii 350 g
- ulei (sau unt) 25 ml
- făină 1 lingură
- supă sau apă 50 ml
- sare 1/4 linguriță
- zahăr 1/4 linguriță
- cimbru 1/2 linguriță
Se fierbe 15 - 20 minute și se dă prin sită.
Conopidă pane II
rețeta Gina Bradea
Conopida ruptă buchețele se opărește 3 - 4 minute în apă cu sare, se scurge și se trece prin făină, se scutură bine, apoi prin aluat moale ca de clătite făcut cu apă minerală sau lapte vegetal, 1/2 linguriță sare, un vârf de cuțit piper proaspăt măcinat și făină până la consistența dorită. Apoi se trece prin pesmet și se prăjește în ulei.
-//-
Comentarii
Trimiteți un comentariu