Cartofi pai
Cartofi pai I
(pentru 6 persoane)
500 g cartofi (Santé, Semenic sau Cibin), sare, ulei pentru prăjit
Cartofii se curăță, se spală si se taie bețișoare foarte subțiri. Se scurg bine, apoi se pun (într-un wok) în baie de ulei rece. Când uleiul ajunge la 140°C se scot cu o lingură de spumuit și se sosează.
Preparați astfel, cartofii sunt mai prietenoși cu starea noastră de sănătate.
Cartofi pai II
(pentru 6 persoane)
8 -10 cartofi, sare, ulei, sau untură pentru prăjit.
Cartofii se taie foarte subțiri (de grosimea unui băț de chibrit), se spală în apă rece și se usucă pe un șervet. Uleiul de încinge și se pun cartofii în serii. Când încep să se coloreze, se scot, se sosează și se scurg pe șervet.
Se servesc ca garnitură pe lângă crochete, pește prăjit, friptură la grătar etc.
Prăjiți așa, se pare că au un potențial cancerigen mai mare și sunt contraindicați celor cu afecțiuni biliare, în special litiază.
Comentarii
Trimiteți un comentariu